El Govern ha condemnat la mort d'una dona a mans de la seva parella dilluns al districte de Sants-Montjuïc, a Barcelona, i ha expressat el seu condol més sincer a la família de la víctima. Els fets van passar dilluns al migdia quan la dona, de 78 anys, va morir a causa de les ganivetades que li va clavar el seu home, de 82 anys.

Els Mossos van trobar l'home ferit greu i va ser traslladat a un hospital. L'Institut Català de les Dones ha convocat a les 12 d'aquest migdia un minut de silenci en senyal de dol davant la seva seu a la capital catalana.

La violència masclista

La directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon, ha lamentat els fets i ha reiterat el compromís del Govern a erradicar la violència masclista, com també la determinació de continuar treballant en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus fills.

Ramon ha destacat que “s’ha de ser contundent i mostrar el rebuig davant qualsevol manifestació d’abús i violència masclista. Només així aconseguirem l’objectiu compartit de viure en una societat igualitària on sigui impensable la violència masclista”.

Així mateix, també ha posat en relleu que “la violència masclista és una greu vulneració dels drets i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat". "Hem de poder corregir-ne les causes: el masclisme, les relacions de poder dels homes sobre les dones”, ha sentenciat.