La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha expressat una forta condemna envers l'acció d'un grup d'espectadors que va envair el camp de l'RCD Espanyol durant el partit que enfrontava l'equip amb el FC Barcelona el diumenge passat. En una roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Plaja ha manifestat la seva consternació davant uns fets que considera "tan vergonyosos com preocupants", afirmant que aquest tipus d'acció "no té lloc en el món del futbol ni en l'esport" en general. La portaveu ha condemnat contundentment les actituds violentes d'aquest "grup d'esvalotadors" que va accedir al terreny de joc i va causar danys materials. Plaja ha informat que els Mossos d'Esquadra estan recopilant informació sobre els fets i els seus responsables. A més, ha posat de manifest la col·laboració de l'Espanyol amb la investigació en curs.

Un cop finalitzada la recopilació de tota la informació rellevant, Patrícia Plaja ha explicat que els Mossos d'Esquadra assumiran les possibles responsabilitats penals derivades d'aquesta acció. A més, la Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior analitzarà si el club esportiu ha de ser sancionat en algun sentit. No obstant això, la portaveu ha lamentat que l'actuació d'aquesta "minoria" no hauria de reflectir negativament l'afició en general. Cal assenyalar que l'entrada al terreny de joc per part d'aquests espectadors va tenir lloc després de la victòria del FC Barcelona, que els va permetre proclamar-se campions de la Lliga de futbol masculí. En contrast, la derrota de l'Espanyol en aquest partit els col·loca en una situació de risc, ja que podrien descendir de categoria.

Mossos investiga la invasió ultra a l'RCDE Stadium: sorpresa en la identificació d’un dels violents

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pels incidents del final del partit entre l'RCD Espanyol i el FC Barcelona a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat i esperen que el coordinador de seguretat, el màxim representant de la policia catalana en el dispositiu de seguretat d’un partit de futbol, enllesteixi l’informe del partit per tal de poder elevar-lo a la Direcció General d'Administració de Seguretat, que és qui l’haurà d’analitzar i, si s’escau, tal com es preveu, sancionar les persones que van saltar al camp.

Tot i les imatges vergonyoses que es van veure, la ràpida actuació dels vigilants de seguretat privada i d’agents de la Brigada Mòbil dels Mossos van evitar la comissió de delictes i tot plegat va quedar en una infracció administrativa, la de saltar al camp. Tot i això, la policia no descarta poder imputar als autors un delicte de desordres públics, si es pot demostrar. Els ultres, vinculats a grups d’extrema dreta, van aconseguir saltar-se el primer cordó de seguretat que protegia l’accés al terreny de joc i va obligar els jugadors del FC Barcelona, que estaven sobre la gespa celebrant el campionat de Lliga a córrer per amagar-se al túnel de vestidors