El final de partit entre l'Espanyol i el Barça, que ha acabat amb un 2-4 favorable als blaugrana i amb la celebració del títol de Lliga conquerida amb aquest resultat, ha acabat de la forma més trista possible. Mentre els homes de Xavi Hernández estaven celebrant el campionat lliguer, alguns aficionats de l'Espanyol han envaït el camp per intimidar els futbolistes culers, que han hagut de marxar per potes cap al seu vestidor.

🏆 Rua del Barça de Campió de Lliga: horari, recorregut i per quins carrers passarà
 

La rotllana de celebració del Barça, interrompuda per alguns aficionats de l'Espanyol

De fet, la celebració dels jugadors del Barça sobre el terreny de joc ha durat molt poc. Només cinc minuts més tard del triple xiulet final, alguns aficionats de l'Espanyol han saltat al terreny de joc per frener de forma violenta la típica rotllana de celebració que estaven protagonitzant els jugadors del Barça, obligant-los a marxar cap al vestidor corrent, per tal d'evitar qualsevol incident més important. Una imatge vergonyosa que no ha de tenir cabuda dintre del món de l'esport.

Els membres de seguretat de l'estadi, juntament amb els cossos policials que s'havien desplaçat per vetllar per la seguretat de l'esdeveniment (com tots els derbis de la Lliga que són considerats 'partits d'alt risc') han intentat aturar aquests aficionats, que han tingut algunes actituds violentes. Tanmateix, això no ha aturat els seguidors blanc-i-blaus, que han arribat a intimidar els jugadors del Barça.

Aficionados policía ultra Espanyol / Foto: EFE
Aficionats de l'Espanyol durant la invasió de camp / Foto: EFE

Xavi Hernández calma la situació

Instants més tard dels fets, quan l'estadi ja havia tornat a la normalitat i els jugadors del Barça estaven en plena celebració dintre del vestidor, Xavi Hernández, l'entrenador de l'equip, ha explicat com han viscut la situació. "Era de respecte marxar al vestidor, però en aquests moments els jugadors tenen eufòria. Els he dit que era millor anar-se'n", ha assegurat l'entrenador blaugrana, en un intent de calmar la situació i que els accidents no prenguin més importància.

Posteriorment, ja a la roda de premsa, com és obvi, Xavi Hernández ha tornat a rebre preguntes sobre aquests lamentables accidents. I la seva resposta, ha tornat a anar en la mateixa línia, assegurant que "ho hem celebrat al vestidor. M'han comentat que hi ha hagut un petit aldarull, jo creia que havíem d'anar cap a dintre. Sabia que no estàvem a casa nostra i havíem de mostrar respecte. Ho hauríem celebrat igual al Camp Nou i qualsevol altre estadi". 

La primera resposta de l'Espanyol

Tampoc ha faltat la resposta de l'Espanyol. Qui ha alçat la veu al club blan-i-blau ha estat Mao YE, CEO de l'Espanyol, que ha explicat que "volem demanar disculpes al món del futbol. El que ha passat no representa el nostre club. Farem tot el possible perquè no torni a passar al nostre estadi". Veient aquestes declaracions, ara falta saber quines decisions prendrà el club per sancionar aquestes actituds.