La consellera de Presidència, Meritxell Budó, s'ha encarregat d'expressar la "màxima preocupació" davant les informacions que apunten que el cervell dels atemptats de Barcelona del 2017, Abdelbaki es Satty, va ser confident del CNI fins al dia de l'atac en què van morir 13 persones.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Budó ha advertit que es tracta d'un "fet gravíssim". "Com a Govern exigim explicacions per part del govern de l'Estat i que s'assumeixin responsabilitats. Sobretot tenint en compte les víctimes i per respecte a la ciutadania de Catalunya", ha exigit a més de reclamar "màxima transparència" sobre els fets ocorreguts.

També la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, present a la roda de premsa, ha estat interrogada al respecte com a exalcaldessa Ripoll, i ha mostrat també perplexitat i preocupació. "La passada legislatura vam demanar una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats. Que vagin apareixent fets puntuals a diferents mitjans no ajuda a la investigació. Necessitem una explicació, sobretot les famílies, i tots plegats com a país", ha advertit.