El Govern fa una apel·lació als líders polítics i civils: que no intentin “polititzar ni treure rèdit polític” de situacions “anecdòtiques” de violència. Així s’ha referit la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a la polèmica agressió del parc de la Ciutadella, després que partits com Ciutadans i el PP hagin utilitzat l’episodi per a criminalitzar l’independentisme i convocar manifestacions. Ha volgut expressar la seva condemna a “qualsevol situació de violència”.

Sobre aquest cas concret, la portaveu de l’executiu català ha informat que no els consta que s’hagi presentat cap denúncia. En tot cas, ha afegit, des del Govern s’està fent un seguiment per saber “sota quines circumstàncies s’ha donat”, perquè segons ha dit hi ha “versions contradictòries”.

“Des de fa un any s’estan utilitzant informacions falses sobre una situació de violència que no ha existit”, ha denunciat Artadi, que ha insistit: “Ara està havent-hi accions puntuals, però tots els que vivim a Catalunya sabem que són casos anecdòtics que no representen ni l’independentisme ni la gent contrària a la independència”

Pel que fa a la concentració convocada per Ciutadans en el punt de l’agressió aquest dimecres, Artadi ha defensat la “llibertat d’expressió en l’espai públic”, però també ha demanat “ser curosos per preservar el tarannà pacífic i divers de la societat catalana”.

Durant la reunió del Govern d’aquest dimarts, el primer després de les vacances d’estiu, el president Quim Torra ha traslladat als consellers les “línies mestres" de la conferència que pronunciarà el pròxim dimarts 4 de setembre. L’executiu català les ha avalat. Artadi també ha traslladat el condol a familiars i amics per la mort de l'historiador Josep Fontana.