El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha assegurat aquest divendres a Lleida que el Govern treballarà amb els agents socials i els ajuntaments per evitar que els treballadors temporers dormin al carrer, i ha dit que per fer-ho cal començar a treballar a l'octubre, no pas al juliol.

"L'estratègia ha de tenir una solució molt clara que és que la gent no dormi al carrer, l'objectiu és claríssim. A partir d'aquí cal considerar que hi ha municipis que tenen albergs, d'altres que no els tenen i cal trobar una solució", ha afirmat en declaracions als mitjans a l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí de Lleida, on ha estat acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros.

Les mesures polítiques

El conseller ha recordat que va haver-hi una època en la qual es van poder contruir albergs però a Lleida no es va fer, i ha explicat que la seva conselleria iniciarà un pla a tot Catalunya amb totes les administracions locals i els agents socials i agents econòmics.

"L'única manera en la qual trobarem una resposta és alineant aquesta estratègia, treballant no al juliol quan surt la notícia, sinó a l'octubre", ha dit el conseller.

El Homrani ha recordat que la consellera Dolors Bassa havia anunciat un pla que ja s'havia treballat també amb Lleida per poder trobar una estratègia a partir de l'octubre que finalment no va poder ser realitat per la situació política.