Creix l'escàndol sobre la sortida de copes de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. El Govern balear ha confirmat els fets, però ha aclarit que va ser un "sopar de feina".

Armengol era present en un bar situat al nucli antic de Palma a les 2.10 hores de la matinada, en plena vigència de les restriccions per la Covid-19. Per aquest motiu, el propietari del bar "no va tancar abans" el local, segons ha al·legat a la Policia Local. Van ser els veïns els que havien trucat a la policia per denunciar el soroll de l'establiment.

D'aquesta manera, Armengol s'hauria saltat la normativa que impera en aquests moments a les Illes, la qual obliga tots els bars i restaurants a tancar a la una de la matinada. Evidentment, els locals d'oci nocturn segueixen tancats.

Al sopar també hi van participar la consellera de Presidència, Pilar Costa, el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, el director del gabinet de la presidenta, Joaquim Torres, i el director general de Comunicació, Álvaro Gil.

L'ofensiva del PP balear

Precisament, el passat dimarts Armengol lloava la gestió del seu Govern al Parlament balear i anunciava noves mesures, com la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones. També va considerar necessàries com a "sacrifici" les imposicions de tancar els locals d'oci nocturn o la prohibició de fumar al carrer.

Aquest mateix matí, el president del PP a les Illes Balears, Biel Company, ha exigit la dimissió "immediata" d'Armengol, per aquests fets​. En roda de premsa, el líder dels populars ha assenyalat que es tracta d'una qüestió de "salut democràtica" i ha apuntat que Armengol "no pot seguir ni un minut més en el càrrec. Ha intentat donar-nos lliçons d'exemplaritat aquests anys i s'ho ha d'aplicar a si mateixa", ha criticat.