La Generalitat i l'Ajuntament de Badalona crearan un protocol d'actuació per definir les necessitats de les famílies afectades per l'incendi d'aquest dissabte al barri de Sant Roc de Badalona i personalitzar la seva atenció, com ha anunciat aquest diumenge l'alcalde, Álex Pastor, en una atenció als mitjans.

Després de presidir la reunió de coordinació bilateral entre els responsables del consistori i de les diferents consellerias de la Generalitat per avaluar les mesures a prendre i atendre a les persones afectades, l'alcalde ha donat compte dels detalls de la trobada, juntament amb delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández.

Ambdues administracions han pactat elaborar aquest protocol a partir d'aquest dilluns, quan es produirà la primera trobada entre els responsables de serveis socials i de protecció civil de l'ajuntament i de la Generalitat per començar a travar "immediatament", ha explicat l'edil.

Un altre dels acords passa per la creació d'una unitat específica de serveis socials per atendre les víctimes, i l'Ajuntament s'encarregarà d'estudiar i fer el seguiment de l'estat de l'estructura de l'edifici afectat per l'incendi en què van morir tres persones, mentre que la Generalitat ajudarà a trobar un espai en el qual viure els qui ho necessitin.

Pastor ha encapçalat la reunió que ha tingut lloc aquest diumenge al consistori de Badalona amb responsables municipals i de la Generalitat, a més de tècnics. Han acompanyat l'alcalde els tres regidors que completen l'equip de govern; el superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernández i el responsable de l'Oficina Local d'Habitatge de Badalona, Christian Carneado 

A més de Fernàndez, els responsables de conselleries de la Generalitat que han participat a la reunió són el secretari d'Afers Socials, Francesc Iglesies; el secretari d'Hàbitat Urbà, Agustí Serra; la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer; la directora general de Servis Socials, Meritxell Benedí, així com el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez.

Cinc víctimes ingressades

L'alcalde ha informat que un nen de 4 anys que aquest dissabte va ingressar a l'Hospital Vall d'Hebron amb ferides lleus ha rebut l'alta, i ha explicat que les quatre persones que van ingressar a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han rebut l'alta, com també ho ha fet un home que es va precipitar d'un cinquè pis sense fractures, que va ser ingressat a l'Hospital Sant Pau després de perdre la consciència.

Fonts hospitalàries han explicat que almenys cinc dels ingressats són estables, entre ells un adult en estat molt greu, un nadó greu, en estat no crític, i tres adults greus.

Els veïns no poden tornar a casa

Cap dels veïns dels 20 habitatges del bloc que aquest dissabte va cremar al barri de Sant Roc de Badalona no podran tornar a casa en els propers dies. Ho ha confirmat l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, després de la reunió que l'equip de govern i la Generalitat han mantingut aquest diumenge al consistori per abordar solucions per als afectats d'aquest tràgic incendi, que va causar la mort de tres persones i una trentena de ferits.

Ajuntament i Generalitat han acordat crear un protocol i una unitat específica de serveis socials per atendre les famílies afectades i es tornaran a reunir aquest dilluns per "començar a actuar". L'Ajuntament de Badalona no té coneixement ara com ara que el pis on es va originar l'incendi estigués ocupat perquè no li consta cap denúncia per aquest motiu, segons van apuntar alguns veïns i recullen mitjans de comunicació.

Encara es desconeix l'origen de l'incendi

Ara com ara es desconeixen les causes de l'incendi i l'alcalde ha apel·lat a la "prudència" en espera dels resultats de la investigació que estan duent a terme els Mossos d'Esquadra. 

D'altra banda, a l'Ajuntament, no li consta cap denúncia per ocupació d'un dels pisos de la primera planta, on s'hauria originat l'incendi. Alguns veïns van apuntar aquest dissabte que el pis estava ocupat, segons recullen alguns mitjans de comunicació. 

Dues de les víctimes encara no han estat identificades.