El vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers que acudiran a declarar aquest dijous a l'Audiència Nacional tenen intenció de respondre únicament a les preguntes de les seves defenses.

La Fiscalia ha acusat el Govern de Carles Puigdemont dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, i la Jutge Carmen Lamela, després d'admetre a tràmit la denúncia, ha citat el president, Carles Puigdemont, i els 13 membres del seu Govern encausats a les 9 del matí d'aquest dijous. Tots han estat citats a la mateixa hora, malgrat que la magistrada va fixar dos dies per a les compareixences. Els membres del Govern ha rebut les citacions aquest matí.

També aquest dijous i a la mateixa hora, però al Tribunal Suprem, han estat citats els membres de la Mesa del Parlament. Tots ells han hagut d'anar a recollir aquest matí la citació a la Cambra del parc de la Ciutadella.

A l'Audiència hi acudiran aquest dijous Junqueras i els consellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundó, Dolors Bassa, i Lluís Puig, a més de l'exconseller Santi Vila.

El president, Carles Puigdemont, les conselleres Meritxell Borràs, Clara Ponsatí i Meritxell Serret, a més del conseller Toni Comín, que es troben a Brussel·les, han reclamat poder declarar des d'allà a través dels mecanismes que té habilitats la UE per a aquests casos.