El Govern acata ara la decisió del TSJC i permetrà que bars i restaurants obrin després de mitjanit. Per això, modificarà una resolució publicada aquest divendres que mantenia la limitació horària en bars i restaurants, que havien de tancar a les dotze a les zones de l'àmbit metropolità afectades per restriccions per la Covid-19.

La mesura ha d'entrar en vigor diumenge, però fonts del Departament de Salut han explicat que l'executiu treballa en la modificació després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat aquest divendres la mesura aplicada ja el 24 de juliol.

Ara, la modificació adaptarà l'última normativa a la decisió del tribunal, tot i que les mateixes fonts han anunciat que la recorreran.

Les restriccions actuals

Aquest dimecres el Procicat va ampliar les restriccions de l'àrea metropolitana als municipis de Castelldefels i Gavà, en l'intent de frenar els contagis de la Covid-19. La nova ordre de restriccions limita l'activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels establiments i seguia prohibint les trobades familiars, públiques i privades, de més de deu persones.

Josep Maria Argimon - Maria Contreras Coll

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. / Maria Contreras Coll

Aquestes mesures, que es mantenien a la segona ordre aprovada dimecres passat pel Procicat i publicada aquest divendres al DOGC, són les que ha revisat el TSJC, quan ha tombat el tancament a mitjanit de bars i restaurants.

L'oci nocturn segueix tancat

Des del 24 de juliol també està tancat l'oci nocturn de tot Catalunya. En canvi, la mateixa interlocutòria del TSJC d'aquesta tarda ha desestimat la petició de Fecasarm per anul·lar també la prohibició d'obrir discoteques i sales de ball a Catalunya. Considera que és una mesura proporcional atesa "l'elevada concentració de persones que no conviuen habitualment juntes" en aquests locals.

Fecasarm ja ha anunciat que recorrerà la interlocutòria del TSJC que manté el tancament de les discoteques, perquè argumenten que "no queda acreditat que es produeixi una transmissió més alta del virus en funció de l'hora de tancament".