L’advocat Gonzalo Boye ha assegurat que el president Carles Puigdemont assumirà el risc de tornar a Catalunya si creu que ha de tornar. En una entrevista al programa de TV3  Preguntes Freqüents, el lletrat ha manifestat que “Puigdemont no és un inconscient, però sap que li correspon un paper que jugarà. Si considera que ha de venir, assumirà aquest risc".

Boye ha afirmat convençut que de la mateixa manera que Puigdemont està assumint riscos tots els dies, arribat el moment també s’afrontarà aquest risc. Preguntat sobre la possible detenció del president, el lletrat ha estat molt clar: “Qualsevol cosa és possible”.

L’advocat de Carles Puigdemont ha denunciat al FAQS el paper la fiscalia espanyola, que no investiga l’espionatge de què va ser objecte el líder de JxCat a Bèlgica, como no investiga a l’home que ha ofert diners a qui segresti Puigdemont i el lliuri a la policia espanyola. Boye ha afirmat que la fiscalia està informada de les amenaces al president a l’exili.

Quan al judici al procés i la seva coincidència amb la campanya electoral, l’advocat ha afirmat que el Suprem està tancat a totes les peticions dels presos candidats. Així ha denunciat que mentre hi ha uns al judici, Vox, que fan campanya tots els dies, als que tenen al davant se’ls hi nega. I això, ha afegit, mentre hi ha dos magistrats del tribunal que són membres de la Junta Electoral central. “Una situació bastant sui generis”, ha ironitzat.

En aquest sentit, ha criticat que el Tribunal Suprem hagi traspassat el tema de resoldre sobre els debats a les presons a la Junta Electoral Central quan no hauria de ser així, donat que els presos depenen del tribunal que ha acordat el seu empresonament.