L'advocat Gonzalo Boye ha parlat sobre el judici a Laura Borràs i ha assegurat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) els donaria la raó, en cas que els tribunals espanyols decidissin contra la presidenta de Junts. "Puc garantir que si el cas arriba al TEDH, seria un cas de Borràs contra Espanya en el qual li donarien la raó a Borràs per indefensió (...). En aquests temes ens hem equivocat molt poc fins ara", ha considerat aquest dissabte l'advocat durant una entrevista en El Suplement de Catalunya Ràdio. Quina indefensió? Doncs el pacte entre la Fiscalia i el seu amic, que "va quedar clar al llarg del judici".

Boye ha bromejat sobre que estan "acostumats" al fet que la gent els miri "com a marcians", tot i que "al final" sempre tinguin la raó. "Creiem que el pacte (entre la Fiscalia i l'amic) va arribar en els últims dies i ens en vam assabentar poc abans que sortís en els mitjans de comunicació", ha afegit. Si bé no creu que aquest acord sigui res "personal", sí que es tracta d'una "traïció a la defensa conjunta i a anys de feina coordinada". "Tenim legítimes sospites que la Fiscalia ha tingut accés a la nostra estratègia de defensa", ha reblat. Amb tot, la defensa de Borràs ha demanat la suspensió del judici i el president del tribunal, Jesús María Barrientos, ha acceptat donar més temps — de manera que el pròxim dimarts 14 de febrer es farà una segona sessió de les qüestions prèvies per analitzar la documental aportada per la Fiscalia.

Boye i la decisió de Borràs

És així com Boye ha apuntat que "la fiscal ha tocat de mort el procediment" amb tot això: amb el pacte amb l'amic, amb l'accés a l'estratègia de defensa i amb la posterior redacció d'un escrit d'acusació nou. Llavors, s'ha mostrat optimista i ha avançat que posaran "molt rock and roll" al que queda de judici. "No ens quedarem de braços plegats i no deixarem que li trepitgin els drets", ha conclòs. D'altra banda, ha justificat la contractació del pèrit nazi Luis Enrique Hellín (condemnat per l'assassinat de Yolanda González): ha al·legat que la presó està per reformar i reinserir les persones, de manera que fer el contrari seria declarar-li la mort civil.

Sobre la decisió de Borràs d'apartar-se de la vida pública, l'advocat ha comentat que és una decisió "personal" i "política". "Jo no hi entro", ha afegit. En aquest sentit, ha evitat confirmar si la presidenta de Junts s'ha plantejat abandonar la política perquè ell no parla d'aquestes qüestions amb ella. Recordem que Borràs està suspesa com a presidenta del Parlament fins que no es resolgui el seu cas, motiu pel qual el president Pere Aragonès ha demanat celeritat en el judici per acabar amb la interinitat de la cambra catalana.