El judici de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha de poder “concloure el més ràpid possible”. Aquesta és la idea que ha traslladat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el mateix dia que ha arrencat el procediment al TSJC per la presumpta fragmentació de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes. El cap del Govern ha defensat la màxima agilitat justificant que “estem en una situació d’interinitat”, en referència a la seva situació de suspensió de drets i deures com a diputada, que ha dut la cambra catalana a no tenir un president o presidenta electa. Una situació d'interinitat que ja s'allarga des de fa més de mig any.

🔴 Judici a Laura Borràs | DIRECTE


Preguntat sobre l’inici del judici a Laura Borràs, el president de la Generalitat ha reiterat el seu “respecte als procediments que s’estan duent a terme”, a la presumpció d’innocència de la presidenta de Junts per Catalunya i ha desitjat, a més de celeritat en la decisió judicial, que “es vegin garantits els drets de tothom”. El dirigent republicà ha assegurat que és una qüestió “important” i que ho segueix de prop, sense voler entrar en el fons de la qüestió.

El president Aragonès ha fet aquestes declaracions en roda de premsa des de Tolosa de Llenguadoc, on avui assumeix la presidència rotatòria de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, una agrupació de cooperació europea formada pels governs de Catalunya, les Illes Balears i la regió francesa d’Occitània. La presidenta Francina Armengol no hi ha assistit; el seu lloc l’ha ocupat Rosario Sánchez Grau, consellera d’Hisenda i exteriors.

 

Inici del judici

Judici enverinat. La primera sessió del judici a Laura Borràs, l’informàtic i amic de Borràs, Isaías Herrero, i l’amic d’aquest, Andreu Pujol per la gestió de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) del 2013 al 2017, ha començat amb un enfrontament entre les defenses, aquest divendres a la sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).  Isabel Elbal —que porta la defensa de la presidenta suspesa del Parlament juntament amb Gonzalo Boye, assegut al seu costat, a la vista— ha demanat la suspensió del judici per vulneració del dret de defensa en assegurar que els altres dos acusats “han pactat amb la Fiscalia acusar Borràs”. Al final de la vista, el president del tribunal, Jesús María Barrientos, ha acceptat donar més temps a la defensa de Borràs, i el pròxim 14 de febrer es farà una segona sessió de qüestions prèvies perquè pugui analitzar la documental aportada per la Fiscalia. A la seva arribada al TSJC, Borràs ha rebut el suport d'unes 400 persones, convocades per Junts per Catalunya, l'ANC i el Consell per la República.