Enmig de tota la polèmica provocada per l'informe del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, que exigeix la llibertat dels presos polítics, l'advocat Gonzalo Boye ha volgut dirigir-se al ministre d'Exteriors espanyol en funcions, Josep Borrell, a través d'un tuit publicat aquest dissabte.

Boye ha retret a Borrell que el govern espanyol menyspreï ara la feina d'aquest grup de treball de l'ONU. "Som conscients que Borrell va poder col·laborar amb l'ONU abans de l'emissió de l'informe i que només va contestar l'últim dia i que si tenia dubtes sobre la composició del grup va poder plantejar-les durant la investigació?", ha preguntat retòricament Boye acusant d'aquesta manera al ministre espanyol d'inacció.

"Llorando ante la leche derramada", ha conclòs irònicament el lletrat defensor del president Puigdemont.

Borrell va afirmar aquest divendres en una roda de premsa que els grups de treball de l'ONU havien de tenir un finançament "transparent i clar" i un millor sistema de "rendició de comptes". A més, el ministre va posar també en dubte el funcionament del grup que va permetre l'informe sobre els presos polítics.