Gonzalo Boye, l'advocat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, avisa que "el judici donarà grans sorpreses". El jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar aquest dimarts l’obertura del judici oral contra la Borràs, per la seva gestió com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) del 2013 al 2017. Però Boye matisa: "Demanarem l'absolució, la gent s'ha quedat amb una imatge que s'ha volgut vendre, però no hi havia cap delicte i menys de corrupció com molts pretenen", en declaracions a Rac1, mentre Laura Borràs reivindica la seva innocència i assegura ser víctima de lawfare.

🔴 Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament | DIRECTE 

"Aquí no falten diners"

També ha recordat que ni el Consell General del Poder Judicial ni la mateixa Fiscalia tenen res a veure en aquest cas i si haguessin considerat res, en el cas de la Fiscalia, "ho haurien pogut dir". A més, Boye també ha insistit en l'argumentari de Borràs: "Prevaricació i falsedat documental no són corrupció, no ho diu cap manual. I el mateix jutge instructor no se n'adona que parla d'un delicte de corrupció on no existeix ni un cèntim de reparació civil. Aquí no falten diners, que quedi clar". La fiscalia demana per a la presidenta de Junts 6 anys de presó i 21 anys d’inhabilitació a càrrec públic pels delictes de prevaricació i falsedat documental, després que el jutge no acceptés l'últim recurs de la defensa de Laura Borràs. La fiscalia sosté que Borràs com a directora de la ILC va concedir divuit contractes, amb un cost total de més de 309.000 euros, al seu amic Isaías Herrero, perquè actualitzés la web de la Institució, sense cap concurs públic.

"El judici s'allargarà"

Sobre la cronologia que vindrà a partir d'ara, l'advocat de Borràs, considera que el procés es pot allargar fins el mes de setembre.  "Ens han de donar una còpia íntegra d'al·legacions i s'allargarà. Volem esperar que el judici sigui just, però l'experiència ens diu que quan es tracta de polítics independentistes catalans no ho són", recorda Boye que també porta la defensa del president Carles Puigdemont o, en el seu dia, del també president Quim Torra, entre d'altres. Malgrat tot, Boye s'allunya d'entrar en el debat polític i no vol barrejar tempos: "L'anunci del jutge, coincideix amb el de la taula de diàleg, però jo tracto de mirar les coses des d'una perspectiva únicament judicial". 

Així doncs, amb el que se centra és amb l'escrit d'acusació: "Aquest diu únicament que hi ha un presumpte delicte de falsedat i contractacions indegudes i té uns marges que ja veurem en el judici oral. Però, insisteixo, no se li reclama responsabilitat civil". Més enllà dels futuribles o marcar-se la tornada de vacances per avançar amb el judici, Boye parla clar: "Serà quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li vingui de gust. No m'atreveixo a donar més pronòstics".