El vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha dit aquest dimarts que el president de la Generalitat i cap de llista de JuntsxCat, Carles Puigdemont, és "un friki de la política" que "només surt als diaris per dir barbaritats perquè, si no, no té titular".

Fa mesos que González Pons falta a Puigdemont, a qui ja va comparar amb Marine Le Pen i el va culpabilitzar dels incendis a Galícia, a més de comparar a l'independentisme amb els impulsors del Bréxit i els nazis.

En una entrevista en Antena 3, Pons ha opinat que Puigdemont "acabarà sortint en els 'late shows" ja que "tothom espera la seva declaració fora de context per omplir un titular". En aquest sentit, preguntat per les diferències respecte al president dels Estats Units, Donald Trump -a qui també es va titllar de "friki de la política" -, ha assenyalat que l'americà "comptava amb un equip darrere, una campanya molt ben orquestrada i va saber el que feia".

"És un friki que només surt als diaris per dir barbaritats perquè si no, no té titular", ha reiterat i li ha recordat que "no és un ciutadà lliure" per la qual cosa, "si vol tornar a Espanya" seran les autoritats belgues les que el posin "a disposició" de les espanyoles.

"Fora de la UE no hi ha vida política"

Així mateix, el vicepresident del Grup Popular al Parlament Europeu, ha criticat l'"antieuropeisme" de Puigdemont, i l'ha avisat que "fora de la UE no hi ha vida política", i ha reblat: "Ho estan comprovant els britànics", amb referència a la votació que es va celebrar el 2016 en la qual es va decidir que el Regne Unit abandonés la Unió.

D'aquesta forma s'ha referit Pons a les declaracions en les quals Puigdemont s'ha mostrat partidari de promoure un referèndum perquè els ciutadans catalans decideixin si volen seguir a la UE i en quines condicions. "Deien que eren europeistes quan, amb tal d'aconseguir el seu objectiu polític, estan disposats a renunciar a la UE", li ha retret el dirigent 'popular'.

González Pons ha avisat el líder del PDeCAT que "fora" de la UE "no hi ha vida política en aquest continent" i ha assegurat que "tothom ha entès per fi que quan [Puigdemont] deia 'vull separar-me d'Espanya', també significava 'vull separar-me dels valors i principis que la UE defensa avui'. En aquest sentit, ha subratllat: "Amb aquest doble referèndum el que estava intentant fer era simplement un altre Brexit".