Després que el president, Carles Puigdemont, hagi respost al requeriment del govern espanyol demanant diàleg durant els propers dos mesos, i sense venir a tomb, el portaveu del PP al Parlament europeu, Esteban González Pons, ha preguntat per Twitter a Puigdemont que si ha vist el que passa a Galícia en relació amb els més de cent focs actius que cremen des de dissabte, i li ha preguntat si això li fa mal.

"Avui no tinc cos pels teus deliris", li ha retret, alhora que li ha demanat que "entengui, Espanya també som els altres".

Davant d'això, la diputada d'En Comú Podem Sònia Farré li ha recordat que "ahir era impossible informar-se d'això en els mitjans públics", així com que a Vigo "apagaven focs amb galledes".

La periodista Empar Moliner, per la seva banda, s'ha mostrat visiblement molesta amb les paraules de González Pons i ha deixat anar que "aquest és el text més embogit i fanàtic i malvat que he llegit en mesos", mentre que ha condemnat que "enviïn ajuda ara que ja han acomiadat els bombers", en relació amb el fet que l'1 d'octubre es va acomiadar 436 treballadors d'extinció d'incendis.