L'expresident del govern espanyol Felipe González prefereix que "els polítics que han vulnerat la legalitat estiguin al carrer fins que hi hagi una sentència ferma". En una entrevista al programa Salvados que s'emetrà aquest diumenge a la nit, l'exlíder socialista ha considerat que els polítics independentistes han comès els delictes de "sedició i malversació", però ha defensat que "falten components del delicte de rebel·lió".

Durant l'entrevista, el periodista Jordi Évole trasllada a González un missatge que Oriol Junqueras va fer arribar al programa i l'expresident espanyol assegura, que si fos per ell, el vicepresident del Govern no estaria entre reixes. "Sembla que alguns dels seus companys de Govern el prefereixen tenir a la presó", reflexiona en veu alta.

Preguntat pel paper de l'esquerra en aquest conflicte i sobre si el PP s'ha acabat apropiant de la idea d'Espanya, González es mostra preocupat perquè "el missatge de què s'ha anat massa enllà en la descentralització té un públic creixent". A més, assegura que el govern espanyol "ni ha fet ni està fent la política que s'ha de fer".