L'exdiputat de Cs Juan Carlos Girauta, que va abandonar aquest partit molt molest amb la línia d'Inés Arrimadas, ha iniciat ara un acostament al PP, i assistirà a la convenció estatal del PP, que se celebrarà entre el 27 de setembre i el 3 d'octubre i estarà presidida per Pablo Casado.

Segons l'agenda difosa per Europa Press, el PP vol mostrar un eixamplament de base i per això a la convenció hi prendrà part Girauta, exportaveu parlamentari de Cs, i també l'exdirigent popular i fundador de Vox Aleix Vidal Quadras. Altres assistents previstos són l'exsecretari general de Comissions Obreres, José María Fidalgo, i l'exdirigent d'UCD Javier Rupérez.

El cas de Girauta s'assembla al protagonitzat per l'exdiputat de Ciutadans Toni Cantó, que també va abandonar el partit i ha acabat dirigint l'Oficina de l'espanyol a Madrid, un organisme creat expressament per la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso.

Al gener es va especular si Girauta acabaria en el partit d'extrema dreta Vox. De fet va participar en un acte organitzat per la Fundación Disenso, el think tank vinculat a Vox. L'acte en qüestió era un debat sobre "el futur de la llibertat d'expressió" on es volia abordar "l'amenaça de censura" per part de les grans empreses tecnològiques com Facebook, Twitter o YouTube arran del tancament dels comptes del president sortint dels Estats Units, Donald Trump, després de publicar notícies falses a la xarxa.

 

Aquesta va ser la primera col·laboració de Girauta amb l'extrema dreta espanyola i va arribar després que l'ex de Ciutadans abandonés el partit amb Albert Rivera i s'alineés amb Vox en diverses polítiques, sobretot pel que fa a la gestió de la pandèmia per part del govern espanyol i contra Pedro Sánchez

L'entesa de Girauta amb Vox, en el tram final del mandat de Trump, però, no va arrelar, i ara s'ha produït el gest cap al PP.

L'exdiputat va anunciar que trencava amb Cs el 2020. El motiu va ser el pacte que la formació liderada per Inés Arrimadas va tancar amb el govern de Pedro Sánchez per mantenir l'estat d'alarma, en plena pandèmia. "No vam treballar tant per construir una frontissa", va dir en un tuit, on va anunciar que ja havia comunicat formalment la baixa del partit. Abans, el 2019, va anunciar que abandonava la primera fila de la política, en perdre l'escó de Toledo. Va argumentar que la política perdia sentit "sense Albert Rivera".

Girauta va publicar un tuit més enigmàtic abans d'aquests canvis, coincidint amb la convulsió que regnava al partit d'Albert Rivera després de la ruptura amb Manuel Valls, i de les crítiques de l'exprimer ministre francès a la connivència amb Vox. Amb una imatge amb mirada introspectiva, sol, amb sandàlies i una bossa, Girauta reflexionava: "Les punxades pel temps perdut. La sort de no haver-ho malgastat tot", va deixar anar.

Aquesta és la fotografia que acompanyava el tuit, que va ser esborrat.

Girauta sol @girautaoficial