El Govern ha hagut de frenar la pressió a PSC i Junts per aprovar els pressupostos. Després que des de la plaça Sant Jaume s'hagi advertit repetidament les darreres setmanes que el Consell Executiu aprovarà el projecte de pressupostos encara que no aconsegueixi tancar un acord amb PSC o Junts, aquest vespre el president, Pere Aragonès, ha sortit a matisar aquestes afirmacions i ha deixat clar que el Govern vol un acord abans de portar el projecte al Parlament. "El nostre objectiu és aprovar el projecte el més aviat possible, tenint garantit, i per tant previ acord amb els grups parlamentaris, que permeti garantir la seva aprovació", ha assegurat.

Aragonès ha matisat el posicionament del Govern després que aquest matí, la portaveu del PSC, Alícia Romero, advertís en una entrevista a ElNacional.cat, que les declaracions del Govern assegurant que el pacte amb els socialistes està tancat no només no són certes sinó que s'estan trencant les confiances. Al mateix temps que Romero feia aquestes declaracions a ElNacional.cat, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha insistit en l'estratègia de pressió als socialistes i ha reiterat, com ja va fer després de la darrera reunió del Govern prèvia a les vacances de Nadal, que en cas que l'executiu consideri que s'està retardant l'acord sobre pressupostos per raons partidistes o electoralistes, s'aprovarà igualment el projecte i s'enviarà al Parlament per a la seva tramitació.

Aragonès matisa

Això no obstant, Aragonès ha matisat les paraules de Plaja, en unes declaracions aquest vespre després de visitar instal·lacions de Les Llars Tere Vilagrasa de la Fundació Arrels, acompanyat del conseller Carles Campuzano. Aragonès ha insistit que hi ha un primer acord amb un grup parlamentari, en referència als comuns, ha evitat assegurar que també hi ha un pacte amb el PSC, com sí va dir ahir el Govern, i s'ha limitat a explicar que s'està treballant "intensament" amb Junts i el PSC per "poder arribar també a acord". Ha insistit que els treballs estan "molts avançats" i que s'han encaixat les propostes dels grups en diferents àmbits amb les del Govern. "En els propers dies hauríem de continuar aquesta tasca per poder tenir aprovat el projecte el més aviat possible", ha reiterat. 

Aquest dilluns, el Govern va assegurar que el pacte amb el PSC està ja tancat, però que "ara" els socialistes havien incorporat condicions addicionals que eren inassumibles perquè es basaven en una previsió de creixement dels ingressos que no és real, la qual cosa obligaria a "enginyeria financera" per encaixar els comptes. Des de la conselleria d'Economia es va retreure que les pretensions dels negociadors socialistes eren "molt imprudents".