El germà del diputat electe Jordi Sànchez, empresonat des de fa tres mesos a Soto del Real, ha agraït als bascos les mostres de suport cap als presos catalans. Ho ha fet en una manifestació que s'ha convocat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Bilbao per demanar l'apropament dels presos etarres i reclamar la fi de la dispersió dels reclusos.

El govern basc ha confirmat aquest dissabte que durant les setmanes vinents l'executiu francés durà a terme l'apropament progressiu dels presos d'ETA a presons pròximes a Euskadi.

Xavi Sànchez ha explicat que es mobilitza a la capital biscaina per mostrar "la seva solidaritat amb els presos bascos" i ha afegit que està molt satisfet i agraït de la solidaritat rebuda per part del poble basc. 

Jordi Sánchez va ser empresonat per ordre de l'Audiència Nacional per la presumpta comissió d'un delicte de sedició, en considerar que va dirigir i va encoratjar a les masses els dies 20 i 21 de setembre per impedir que es dugués a terme l''Operació Anubis' contra l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.