Pere Torra, el germà del 131è president de la Generalitat, ha carregat amb duresa contra el decret de suspensió de Quim Torra que aquest dimecres va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

"Impressionant", "aberrant" i "nul" són algunes de les paraules que el germà de Quim Torra fa servir per descriure aquest decret. El germà del fins ara president critica que el DOGC publiqui el decret després que el BOE es negués a publicar-lo.

En un fil al seu compte de Twitter, Torra qualifica de "càrrec impronunciable" el nomenament del dirigent d'ERC, Pere Aragonès, com a "Vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda".

A més a més, Pere Torra apunta que el decret estipula que aquest quedarà sense efecte en cas que se suspengui l’execució de la sentència del TSJC, que va ser ratificada pel Tribunal Suprem. Dimarts que ve, el Tribunal Constitucional té previst estudiar el recurs presentat per Quim Torra en el qual demana la suspensió cautelar de la sentència. 

El germà del president inhabilitat destaca el que considera un "detall estrambòtic"; el decret no esmena el nom de Quim Torra. Segons ell, el text "amaga la causa, cosa que no és tan sols mala tècnica sinó manca de la deguda fonamentació de tota norma".

La culpa l'atribueix a l'estat espanyol que, "a part de reprimir i incomplir les pròpies lleis, està fent el ridícul". Ara bé, Pere Torra afegeix que "Catalunya no s’hi hauria de deixar arrossegar".

Unes hores més tard, i després de la celebració del ple monogràfic al Parlament sobre la inhabilitació del 131è president, Pere Torra ha tornat a insistir en el decret i l'ha qualificat de "nyap monumental". Torra assegura que el decret cita sentències sense execució i que "no diu enlloc que cessa Quim Torra".

Finalment, insisteix en el fet que "les sentències judicials poden generar inhabilitació i la inhabilitació és causa de cessament; però per cessar cal un decret executiu i l’únic publicat al DOGC no en diu res, no cessa ningú".