El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha tancat files amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa. Quintana ha volgut defensar Costa que els últims dies està rebent un gran nombre de crítiques per haver participat en una reunió telemàtica amb col·lectius ultres i identitaris com el Front Nacional.

En una piulada, l'artista ha explicat que fa anys que coneix el dirigent independentista i apunta que va ser el seu advocat "en el procés contra les calúmnies de la ultradreta" que l'acusaven "de terrorista als diaris per posicionar-me contra els cacics de l'illa".

En la mateixa línia, Quintana carrega contra tots els que acusen Costa de "connivència amb el feixisme"; assegura que són uns mentiders. 

Costa es defensa

El vicepresident del Parlament ha defensat que "per un error involuntari no cal dimitir". "No ha mort ningú per culpa meva, per entendre'ns", ha afegit en una entrevista a 'Planta Baixa' de TV3.

Per la seva banda, en el mateix programa, el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha retret a Costa que continués connectat a la reunió telemàtica. "En deu minuts de reunió saps perfectament on estàs i Costa es va quedar i els va fer propostes. Si et reuneixes amb els feixistes i ets vicepresident 24 hores al dia, et pertoca plegar per dignitat", ha defensat.

En canvi, Costa ha negat que s'hagi reunit amb partits d'extrema dreta i ha dit que no va identificar en tota la reunió els representants de Front Nacional de Catalunya.

Costa ha admès que s'ha equivocat i que si hagués sabut que també hi participaven membres del partit xenòfob no ho hauria fet. "He après les lliçons. Va ser error meu", ha afegit. Però, per a Costa, no és motiu suficient per dimitir com a vicepresident del Parlament tal com demana ERC i els comuns.