El vicepresident del Parlament, Josep Costa, admet l'error d'assistir a una conferència virtual amb la presència de l'extrema dreta independentista però no pensa dimitir. A més, ha lamentat el grau de polèmica que ha donat Esquerra, sobretot el President del Grup Parlamentari Republicà, Sergi Sabrià, que li ha demanat de forma reiterada que dimiteixi. En declaracions a TV3, Costa respòn als republicans: "Esquerra ha relliscat i Sabrià s'està equivocant molt fent aquesta campanya contra mi amb una burda informació. És un error polític de primera magnitud".

Precisament, el centre de tot és el debat sobre la presència d'una extrema dreta catalana a qui Costa considera "irrellevant" i demana "no fer-los campanya ni debatre amb ells". A més, està convençut que aquests, si arriben al Parlament, tindran un cordó sanitari perquè aquesta "mena de majories no governaran la Generalitat, l'extrema dreta no decidirà". Malgrat tot, no nega els fets: "He reconegut les circumstàncies de la trobada, va ser un error involuntari i no veig un clam unitari de tots els grups parlamentaris demanant la meva dimissió".

Costa confessa que se sent atacat per ERC des de fa temps: "Tenen una fixació especial en desgastar la meva persona, potser per una incomoditat que els genera la meva trajectòria política". El vicepresident ho deixa tot a "l'error involuntari" i recorda que "no ha mort ningú per culpa meva, per entendre'ns".

Crítica cap a Torrent

Les diferències entre Junts i Esquerra han arribat a la Mesa del Parlament. Costa considera que amb Roger Torrent al capdavant de la presidència d'aquesta entitat, han tingut "dificultats" i l'ha comparat amb els tres presidents anteriors: "La Mesa era on es consensuaven les coses, no es traslladaven divisions partidistes i era un punt de reunió, de transversalitat i m'ho deia el mateix president Rigol". El vicepresident lamenta que ara no existeixi "aquest paper moderador i s'hagi convertit en l'epicentre del conflicte amb l'estat i ara entre actors independentistes".

Per tot plegat, defineix el mandat de Torrent com una presidència "unipersonal, consensua poques coses, hi ha poca informació i s'accepten poques propostes que no vinguin des del mateix gabinet de presidència". A més, recorda que en la seva posició, els tres vicepresidents primers anteriors han estat inhabilitats, "la Mesa no és el lloc més còmode del Parlament".

En les diferències clares amb Sabrià, fins i tot ha posa un darrer exemple menys rellevant. Costa lamenta que el seu llibre Eixamplant l'esquerda, estigui "rebent pressions dels engranatges d'ERC perquè aquest no sigui conegut pel gran públic" i considera que no és casual que Sabrià, "com a màxim responsable de la política de mitjans de comunicacions lideri un assetjament contra aquest llibre".