El geolocalitzador que duia enganxat el cotxe que utilitzava el president Carles Puigdemont a Bèlgica -un Renault Espace- transmetia la informació sobre la posició del vehicle a través de dues targetes SIM comprades a Espanya.

Així ho ha avançat El Periódico aquest dimarts citant investigacions de la fiscalia belga, que treballa per esbrinar qui i com va col·locar el dispositiu. La dada hauria estat confirmada, a més, per part de l'empresa operadora de telefonia preguntada per la fiscalia belga. Ara s'investigarà qui són els titulars d'aquestes targetes espanyoles, ja que s'han de facilitar dades personals per obtenir-les. 

La detenció de Puigdemont gràcies a la geolocalització va obrir un seriós dubte legal. La instal·lació del dispositiu al cotxe en què viatjava requereix autorització judicial, segons la Llei Orgànica 13/2015. El giny l'haurien instal·lat agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) abans que tornés a Brussel·les des de Hèlsinki.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena és l'instructor de la causa que afecta Puigdemont i qui havia de cursar l'autorització, de la que encara no se'n sap res.