El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest matí que la Generalitat aprovarà dimarts que ve "un conjunt d'accions i recomanacions" de reforma horària, com no convocar actes públics després de les sis de la tarda.

Segons ha informat la Generalitat, Torra ha assegurat que el Govern "vol liderar amb l'exemple" aquesta nova gestió del temps i, entre altres mesures, impulsarà "un nou model de teletreball", que suposa una "nova manera de treballar dins l'Administració per millorar l'eficiència".

El cap de l'Executiu català ha fet aquestes afirmacions durant l'acte de presentació de la Comissió de seguiment del 'Pacte per la Reforma Horària', que s'ha celebrat a l'Auditori del Palau, amb la participació de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

Durant la seva intervenció, el president ha agraït a la plataforma ciutadana 'Iniciativa per a la Reforma Horària' els treballs inicials que van portar al 'Pacte per la Reforma Horària', signat el 2017 i que ara comença a fer les primeres concrecions.

Torra ha defensat la importància d'aquesta reforma horària perquè "la gestió del temps és la gestió del respecte, del temps dels altres" i ha insistit en el lideratge de la Generalitat "com a motor de la innovació i la modernització dels processos del treball". "La reforma horària està en marxa -ha subratllat-, aquest és el compromís del Govern, i continuarem dialogant amb tots els sectors del país per complir els objectius del Pacte".

El president ha detallat algunes de les mesures que aprovarà el govern català a la reunió de dimarts, com la voluntat de no convocar actes públics més tard de les sis de la tarda, evitar els sopars de representació institucional o afavorir els esmorzars i menjars en horaris més saludables, entre d'altres.