José Crespin, secretari d’Organització de la federació provincial del PSC i cap de gabinet d’alcaldia de Lleida i, a més a més, gendre de l’alcalde Àngel Ros, serà el nou subdelegat del Govern a Lleida i rellevarà Inma Manso amb tota probabilitat dilluns vinent, una vegada que la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, ha pres ja possessió i ha procedit a renovar tots els càrrecs, segons avança el diari Segre.

El nomenament de Crespin augmenta les acusacions de nepotisme contra l’alcalde Ros, aquest cop amb la complicitat de Cunillera. Fins ara, Crespín, de trenta-vuit anys, llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i amb plaça de funcionari de nivell A a la Diputació de Barcelona era cap de gabinet de Ros, càrrec al que va accedir després de les eleccions municipals del 2011, quan el PSC va aconseguir la majoria absoluta i mesos abans de casar-se amb la filla de l’alcalde. El 2015, Ros va imposar Crespín novament com a cap de gabinet en les negociacions del nou cartipàs amb l’objectiu que no retornés a la seva feina de funcionari a la Diputació de Barcelona, cosa que faria que la filla i els néts de Ros també marxessin de Lleida.

Amb el nou nomenament, a part d’assegurar-se que Crespín continuï a Lleida, es posa punt i final a la gestió d’Imma Manso però també als ridículs canvis que va imposar Enric Millo just un dia abans del triomf de la moció de censura que va desbancar Rajoy i, a poc a poc però en un imparable efecte dominó, ha acabat desallotjant el PP de tots els llocs de poder dependents del Govern espanyol. És a dir, que els col·laboradors de Manso, la polèmica Marisa Xandri i l’exdiputat al Parlament Juan Milian també tenen els dies comptats en la seva actual feina.