El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que té els dies comptats en el càrrec arran de l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, va impulsar dijous passat un important canvi en la cúpula de la subdelegació de Lleida, substituint Gemma Batalla i Luis Pérez de la Pinta, els dos assessors de l’encara subdelegada Imma Manso, per la presidenta del PP lleidatà, la polèmica Marisa Xandri, i l’exdiputat al Parlament Juan Milian. El fet és que aquest canvi en l’estructura també neix mort, perquè és qüestió de dies que també tots ells vagin al carrer.

Segons avança l’emissora UA1, aquests canvis es maduraven des de feia temps però es van fer efectius dijous, suposadament amb la creença que la moció de censura que tombaria Rajoy l’endemà no tiraria endavant.

En tot cas, el canvi comptaria amb l’oposició de la mateixa subdelegada, que volia mantenir els seus assessors. A més, els nous fitxatges no rebran cap compensació econòmica en el moment de l’acomiadament, que tindrà lloc aquesta mateixa setmana. Segons aquesta emissora, l’entorn dels treballadors qualifica de “ridícula” la situació.