La candidata de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Girona, Gemma Geis, ha anunciat aquest dissabte que el metge Xavier Aldeguer i la periodista Núria Riquelme seran el número 2 i 3 de la seva candidatura a les eleccions municipals 2023. L'alcaldable ha revelat en un acte a Girona els noms dels primers quinze llocs de su candidatura i ha remarcat que és una llista plural perquè incorpora persones de diversos barris de la ciutat i de sectors destacats. "És una llista formada per persones que estimen Girona, molt preparades, amb vocació de servei públic i que volen destinar una part de la seva vida a la ciutat i a la seva gent", ha afirmat Geis.

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

📆 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona: tota la llista
 

L'exconsellera d'Universitats i Recerca ha desgranat la candidatura durant l'acte, i ha explicat que són perfils pensats "per desenvolupar aquesta ciutat de talent, connectada i amb valors que volem que sigui Girona". També ha posat èmfasi en el fet que hi ha representació de molts barris i que això "dona una visió àmplia de la ciutat", igual com també és una llista "connectada a diferents sectors" com la sanitat, l'emprenedoria, l'associacionisme, l'educació, l'esport, la cultura, l'economia, la música, la universitat, el sector alimentari, el tecnològic i el món del dret.

En aquest sentit, ha manifestat que la llista s'ha dissenyat amb la idea de conformar un equip de professionals preparats per treballar en un seguit d'eixos prioritaris a la ciutat. Aquests objectius inclouen desenvolupar iniciatives encaminades a promoure la salut i els esports; la modernització i digitalització de l'administració; una educació amb valors i inclusiva; la planificació de la ciutat davant els reptes de la transició energètica i la sostenibilitat; el reforç de la comunicació per apropar l'ajuntament a la ciutadania i fer-la partícip del seguiment i presa de decisions; l'impuls de l'ecosistema emprenedor i de recerca; o la gestió rigorosa i transparent de l'administració.

Els 15 noms que acompanyen Gemma Geis en la candidatura de Junts per Catalunya a Girona

El metge estomatòleg, Xavier Aldeguer, ocuparà el segon lloc d'aquesta llista, i la periodista i comunicadora Núria Riquelme anirà de 3. L'actual regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas, i el de Territori, Lluís Martí, seran els números 4 i 5. Els seguiran la infermera, psicòloga i membre de la Junta del Col·legi d'Infermers i Infermeres de Girona, Sílvia Bosch; l'advocat i membre del grup de voluntaris Dret de Defensa Girona, Albert Carreras; l'economista i auditora Mercè Garcia; l'empresari del sector carni i auditor de qualitat, Jordi Utiel; la professora de música i compositora Mercè Rigau; l'actual cap de sala de l'Auditori de Girona i llicenciada en ADE i Economia, Anna Sellabona; l'enginyer informàtic i expert en sistemes de gestió i qualitat de la UdG, Santi Cots; la secretària de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Sònia Valero; el director general del Bàsquet Girona i assessor financer, Xavier Gasau; i l'emprenedor i impressor Lluís Masdevall. L'exconsellera de Salut Marina Geli, que ha obert l'acte, serà qui tancarà la llista. 

Aquest serà l'equip de Gemma Geis per succeir l'actual alcaldessa de Junts, Marta Madrenas, que es troba en el càrrec des del març del 2016 i que va decidir no repetir en aquestes eleccions municipals per donar espai a "nous lideratges".