La diputada Gemma Geis serà la nova portaveu de JxCat al Parlament, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Aquest nomenament arriba després de la renúncia d'Eduard Pujol a la seva acta de diputat arran del possible cas d'assetjament sexual.

Pujol ha hagut de renunciar a la seva acta de diputat després que el secretari general del partit, Jordi Sànchez, fos informat aquest diumenge de "conducta que podria ser considerada d'assetjament sexual", segons ha explicat la portaveu de JxCat, Elsa Artadi

Davant d'aquestes informacions, el partit "ha decidit actuar de forma contundent i urgent" i ha suspès de militància de manera cautelar Pujol, que ha renunciat a l'acta de diputat aquest mateix matí. El diputat Josep Maria Forné en serà el portaveu adjunt i el periodista Santiago Vilanova serà previsiblement qui rellevi Pujol com a diputat, ja que és el següent candidat amb què JxCat es va presentar a les passades eleccions a la circumscripció de Barcelona.

Geis, una de les impulsores de la Crida Nacional per la República, va entrar en política a les eleccions al Parlament del 21 de desembre del 2017, quan va ser escollida com a diputada de JxCat. Abans, havia estat vicerectora de la Universitat de Girona (2013-2017). És doctora en dret i especialista en dret administratiu.