Vox farà una "oposició forta i contundent que garantirà el compliment de la llei". "És a dir, una oposició que no hem vist en 40 anys". Així ho ha explicat el candidat de la formació d'ultradreta, Ignacio Garriga, en una roda de premsa acompanyat pel líder del partit, Santiago Abascal. Després de la jornada d'aquest diumenge, on Vox ha aconseguit esgarrapar 11 diputats en presentar-se per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya, tots dos s'han mostrat preocupats pel panorama que queda.

Tot i això, han volgut començar les seves intervencions amb paraules d'agraïment per als catalans que els han fet confiança. "Donarem veu a tots els catalans i treballarem per tots els racons de Catalunya. Recorrerem places i ciutats", ha detallat Garriga. 

Per altra banda, Abascal ha insistit que "no decebrem". Així, ha volgut emfatitzar, tal com ja va fer la nit de diumenge, que aquesta campanya no ha estat fàcil perquè hi ha hagut "condicions de violència i amenaça promogudes per la Generalitat i tolerades per Interior".

En aquest sentit, ha recordat que "Vox ha portat al conseller d'Interior davant la justícia i exigirà a tothom qui ha estat còmplice durant la campanya que assumeixi responsabilitats penals pels delictes electorals que s'han comès aquests dies". 

 

"Farem una oposició frontal cada segon"

Abascal ha volgut subratllar també que "els que ens han llançat pedres han estat derrotats per Vox", en referència a la CUP. "Farem una oposició frontal cada segon".  En aquesta línia, Garriga ha insistit que "no venim a fer contents els polítics que estan al Parlament ni els tertulians. Venim a donar veu als catalans".

Però a Vox no hi ha eufòria. "Tot i els bons resultats, que estan per sobre de les expectatives, no tenim eufòria perquè els tres primers partits, el PSC, ERC i Junts són partits que han atacat l'ordre constitucional", ha exposat el líder de la formació d'ultradreta. "El resultat de les urnes a Catalunya és preocupant". 

El partit té la intenció de combatre'ls oferint "feina per revertir aquesta situació". Segons ha insistit Abascal, la situació que viu Catalunya no és nova, sinó que "procedeix de cessions davant del separatisme". 

 

Imatge principal: el líder de Vox, Santiago Abascal, al costat del candidat del partit a la Generalitat, Ignacio Garriga, durant la nit electoral / ACN