Segueix el terratrèmol al PSOE. L'exministre José Luis Ábalos manté el pols a Pedro Sánchez i es nega a entregar l'acta de diputat. D'ençà que va esclatar el cas Koldo, que ha esquitxat Ábalos, diversos membres del PSOE s'han manifestat i l'han instat a dimitir. El darrer ha estat el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que ha afirmat que la direcció socialista fa bé de plantejar un llistó clar a Ábalos i demanar-li que entregui l'acta de diputat, un fet que segons Page "marca un abans i un després". Davant les peticions del PP que Ábalos "aixequi la manta i ho expliqui tot" sobre la trama de presumpta corrupció de les mascaretes, Page ha deixat clar que no hi ha por del que pugui dir.  En una entrevista aquest dimarts a Onda Cero, ha afirmat que té poca informació sobre el cas en el qual està implicat l'exassessor d'Ábalos, però que confia que acabarà dimitint "perquè és un moment molt greu". 

Page ha recordat que a Ábalos "el col·loca la direcció del partit" en el càrrec, i per tant la dimissió li planteja el mateix equip. Amb tot, el president manxec ha afirmat que sempre ha tingut la impressió que el seu company de partit no venia a la política a lucrar-se personalment "però això no vol dir res per al que significa la responsabilitat política".

El PSOE, immers en un laberint

García-Page, que s'ha erigit des de fa mesos com la veu més crítica contra el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE, ha analitzat la situació política per la qual està passant el seu partit. En aquest sentit, ha afirmat que els pactes obliguen a vegades a cessions, però la seva impressió és que "aquí hi ha massa poca gent que mana molt, massa petits partits que manen massa". Així doncs, el secretari general dels socialistes castellanomanxecs ha considerat que la situació política a Espanya, i en especial, també del PSOE "és laberíntica, i és més, és un laberint en el qual no tinc gens clar que hi hagi sortida". En qualsevol cas, la sortida del laberint està per dalt, en la gent, que té més perspectiva que els que es troben en el laberint. Segons ha reflexionat, qui no està en aquest laberint "és la societat espanyola, que aquesta sí que pot treure'ns a nosaltres i a tota la classe política". 

Comissió d'investigació pel cas Koldo

El PSOE ha registrat en el Congrés la sol·licitud d'una comissió d'investigació per esclarir "els fets, responsabilitats i ensenyaments" sobre la contractació de material sanitari en la pandèmia que va realitzar l'Administració de l'Estat i els seus diferents organismes i altres administracions públiques. La comissió també vol estudiar i valorar "possibles modificacions de la legislació estatal en matèria de contractació pública per evitar que apareguin irregularitats en el futur". Així doncs, s'investigaran els procediments de contractació que es van fer per part de les administracions públiques.

La comissió tindrà una durada de quatre mesos prorrogables a partir de la seva constitució, estarà formada per tres representants de cada grup parlamentari de més de cent diputats, dos per cada grup amb un número superior a vuit i inferior a cent, i un representant de cadascun de la resta de grups.