El diputat al Conrgrés d'ERC Gabriel Rufián té una fórmula clara per fer que el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, duri cinc minuts al Parlament. En una entrevista a RAC1 ha comentat que "tinc molt bona relació amb Ana Pastor" i ha exposat que "controla molt i té molta autoritat". 

Rufián ha explicat que algunes vegades li hauria comentat al president del Parlament, Roger Torrent, que aniria bé copiar algunes coses del Congrés. "Carrizosa amb Ana Pastor duraria cinc minuts", ha dit. 

Els contactes amb la resta de partits

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés ha reconegut que "Rivera no em parla. És com si no existís. I algú del PSOE tampoc". I tampoc ningú dels populars: "No he anat ni a sopar ni de copes amb ningú del PP". Malgrat tot, Rufián ha recordat que "no estem allà per portar-nos bé amb ningú". 

També ha aprofitat l'ocasió per aclarir que ara té una "bona relació" amb Xavier Domènech. "Vaig tenir una relació distant amb ell i em sap molt greu. Vaig ser injust algunes vegades" i ha afegit "li demano disculpes des d'aquí".