La portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, no ha fet gaire cas a les amenaces del Govern espanyol sobre deixar de pagar el FLA si veu que el Govern català s’ha gastat diners en la preparació de l’1-O. En una entrevista a Catalunya ràdio, Gabriel ha afirmat que les amenaces del Govern espanyol “no es poden prendre seriosament” i ha assegurat que “no deixaran de pagar el FLA ja que els diners van a creditors que el Govern de Rajoy no té interès en deixar de pagar”.

Unes amenaces de l’Estat a les que Gabriel també s’hi ha referit després que la Guàrdia Civil interrogués aquest dimecres el secretari de Presidència, Quim Nin, i el director general d’Atenció Ciutadana, Jordi Graells i ho faci aquest dijous amb l’exportaveu del Pacte pel Referèndum, Joan Ignasi Elena . “No podem normalitzar el què està passant amb els interrogatoris de la Guàrdia Civil als funcionaris”, ha declarat Gabriel, que ha assenyalat que “el que hauria de ser normal  és que s’acabi l’equidistància d’alguns responsables polítics davant el que està passant”.

Tot i això, la portaveu de la CUP ha afirmat que res del que tingui a veure amb l’1-O es pot aturar per les amenaces de l’Estat, com per exemple l’aprovació de la llei del Referèndum. "Estem treballant per tal que la llei del referèndum s'aprovi a principis de setembre i no hi ha d'haver impediments perquè això sigui així", ha afirmat Gabriel. Ha afegit que aquesta aprovació s'ha de fer encara que s'hagin de "desobeir" suspensions i advertiments de l'Estat o el Tribunal Constitucional (TC).

La diputada ha justificat que la reforma del reglament del Parlament s'ha fet perquè el TC ha demostrat que "no es permet el debat parlamentari" i que s'obliga a "restringir" aquest debat. Així, en l'escenari en que s'arribi a suspendre el nou reglament o alguns dels seus articles, Gabriel ha dit que s'instarà a incloure en l'ordre del dia la llei "en debat ordinari" i "amb tots els advertiments penals que s'escaiguin, l'amenaça que s'escaigui sobre la Mesa i sobre els diputats que instin a fer el debat". 

Així, ha considerat "imprescindible" que s'accepti la desobediència a aquests advertiments tot i que ha dit que "potser no caldrà arribar-hi". En tot cas, ha dit que si hi ha una suspensió del reglament en previsió que pugui utilitzar per aprovar la llei del referèndum, igualment es "tirarà endavant" amb la inclusió de la norma en l'ordre del dia per a la seva aprovació. 

Ha afegit que per més dictàmens o advertiments judicials la CUP no deixarà de fer allò que van dir que farien, aprovar la norma. Per això, ha garantit que s'entrarà a registre "abans de marxar de vacances" i com a "màxim" dilluns. Ha defensat també que no cal esperar a finals de setembre per aprovar-la i ha defensat aprovar-la "a principis". Ha dit que podria ser en el primer ple, previst per a la primera setmana, o bé a través d'un ple extraordinari ja que ha dit que cal el "termini suficient" per poder garantir que es poden desenvolupar tots els passos necessaris. De la mateixa manera, ha esperat que el decret de convocatòria del referèndum se signi "com abans millor".