La Fundació Princesa de Girona admet que ha hagut de convocar el lliurament dels premis d'aquest any a Barcelona perquè l'Ajuntament de Marta Madrenas els ha vetat l'accés a l'Auditori, i tampoc no amaga la preocupació per la situació en què se celebra el desè aniversari d'aquest acte, que presideix el rei Felip VI, i que ha obligat a blindar l'espai on té lloc.

Així ho ha assegurat la directora de la Fundació, Mónica Margarit, cada cop que se l'ha interrogat sobre les protestes que ha aixecat la visita del Monarca a Barcelona. Margarit ha explicat que a Catalunya es viu una "situació difícil" i "motiu de preocupació" també per a la fundació.

"Però la nostra funció és fer que aquest esdeveniment, que no és una altra cosa que celebrar el talent dels joves d'aquest país, surti perfecte", ha reblat.

Negativa de Girona

Margarit ha admès que no han celebrat el desè aniversari dels premis a Girona perquè no els és possible llogar l'Auditori de Girona després que l'Ajuntament de la ciutat els ha vetat aquest espai, per la qual cosa han hagut de traslladar la convocatòria a Barcelona.