La Fundación Francisco Franco ha assegurat que és "antidemocràtic" que el Parlament Europeu demani la seva il·legalització. A través d'un comunicat, qualifiquen la resolució de l'Eurocambra de "sectària, antidemocràtica i sense precedents".

La fundació destaca que durant mesos "no ha volgut contestar" les informacions relatives una hipotètica il·legalització perquè "no s'ha produït fins ara una acció governamental encaminada a aquest propòsit" i afegeix que espera que no s'acabi duent a terme aquesta decisió, ja que "mentre es respectin els ciments del nostre Estat de Dret, aquesta pretensió se situa al marge de l'ordre constitucional".

Aquesta associació dedicada a la figura del dictador Franco critica la "grollera discriminació que suposa el constant finançament a entitats marxistes i bolivarianes" i lamenta "el veto" a la Fundació Franco, "la qual compta amb un arxiu fonamental pel coneixement de la història recent d'Espanya", asseguren.

La Fundació acaba la nota advertint que "des de la modesta Fundació estem acostumats a enfrontar-nos amb la por, la indiferència i la més oberta hostilitat". A més, anuncia que defensarà la seva legalitat "fins el final".