El Consell de Personal del Parlament de Catalunya ha presentat una queixa a la Mesa on denuncien coaccions d'un grup parlamentari a funcionaris de l'administració; segons assegura La Vanguardia el grup parlamentari que pressiona és Ciutadans

L'escrit que han presentat aquests funcionaris no parla directament de Cs però el citat mitjà assegura que és el grup al que es refereixen. El Consell Personal del Parlament recorda "davant les constants ingerències d'un determinat grup parlamentari cap al personal" que el codi de conducta dels diputats estableix que han de tenir "un tracte adequat i respectuós" amb els funcionaris i, per tant, "no són pertinents determinades actituds que han patit alguns funcionaris a l'hora d'exercir les seves funcions".

La queixa relata que les coaccions s'estan exercint en forma d'amenaça de denúncia: "s'exerceix una coacció sota l'ombra de la denúncia amb l'objectiu d'incidir en la seva objectivitat, professionalitat, integritat, neutralitat, responsabilitat i imparcialitat".

Cs va presentar aquest dimarts una denúncia davant de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa de JxCat, ERC i PSC-Units davant de l'"incompliment" de la resolució de la Junta Electoral que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, per la via de retirar-li l'acta de diputat. La Vanguardia considera que aquesta darrera denúncia podria ser la gota que ha fet vessar el vas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat