L'economista Xavier Sala-i-Martin s'ha mostrat molt crític amb el govern d'Ada Colau a Barcelona, després que els establiments del front marítim han passat a mans de dos fons d'inversió estrangers. Sala-i-Martín ha llançat la reflexió al regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, que sovint polemitza amb ell.

"Esperant els tweets ponderats de Jordi Martí Grau on expliqui exactament com ajuda al petit comerç de la ciutat que tots els negocis del front litoral de la ciutat se'ls hagin quedat dos fons d'inversió estrangers que s'emporten els beneficis fora del país", ha indicat l'economista.

"I no val a dir que qui va vendre els locals del front litoral va ser el govern espanyol, perquè a Espanya també governa el seu partit!!! (i als dos llocs governen amb el PSOE. L'única diferència és que, a Barcelona, a més ho fan amb el suport dels neofalangistes de Manuel Valls)", ha afegit. 

Sala-i-Martin ha enllaçat la notícia que l'Hotel Arts, com indicaven totes les previsions, ha privatitzat el front marítim barceloní per 76 milions d'euros. La licitació es va celebrar a la delegació d'Hisenda de Barcelona, on l'empresa Hotel Vila Olímpica SA —gestora de l'Hotel Arts— va arrasar emportant-se 23 dels 26 lots. El preu de sortida era de 69 milions, incloent-hi negocis com el Casino, les discoteques Pacha i Catwalk, els restaurants Moncho's o la botiga Tous. També ha format part de l'adquisició el restaurant McDonald's que es troba a sobre de la ronda Litoral, la gasolinera Repsol i 532 places d'aparcament.