La campanya Free Anna Gabriel va presentar ahir en una roda de premsa juntament amb el grup Sallent Respon els actes que es duran a terme aquest cap de setmana a Sallent (Bages), localitat natal de la política exiliada, per recollir fons per subvencionar la campanya i "recaptar fons per a la caixa de resistència solidària amb Anna Gabriel". Una part dels beneficis aniran destinats a la campanya Tots som antifeixistes, destinada a ajudar els joves antifeixistes jutjats per agredir membres de l'extrema dreta el 12 d'octubre de 2013.

Totes dues organitzacions han creat l’esdeveniment per als dies 4 i 5 de maig com a “resposta solidària per a l’Anna Gabriel”. Critiquen la situació “forçosa” d’exili de l'exdiputada de la CUP i consideren que han de continuar “denunciant-ne la persecució” per part de del govern espanyol i el Tribunal Suprem, com també “respondre amb determinació i claredat a l’estratègia repressiva de l’Estat”.

Els actes del cap de setmana tindran la participació de diferents actuacions musicals, assemblees populars, dinars solidaris, actes polítics i la intervenció de diferents personalitats que defensen la causa.

 

Actes plens de música i política

Els actes començaran divendres 4 a les 18.00 hores de la tarda a l’Ateneu Popular Rocaus i acabarà dissabte al vespre amb els diferents concerts preparats.

Divendres es dedicarà a una conversa entre Mireia Vehí, exdiputada i membre del secretariat de la CUP, i Oliver Peter, advocat d’Anna Gabriel. A partir de les 20.00 hores començaran els concerts, amb la participació de diferents grups, entre els quals Gossos i Auxili.

Dissabte serà un dia ple d’actes, des de les 12.00 hores del matí fins que acabin els concerts, probablement fins la matinada de diumenge. A més, s’aprofitarà aquesta campanya per presentar el llibre d’Anna Gabriel. L’acte tindrà com a participants David Fernánedez, Isabel Vallei i Natxo Calatayud.

El dia continuarà amb un vermut i un dinar popular i continuarà a la tarda amb diversos actes polítics fins a les 20.00 hores, quan començaran altres concerts.