Fredi Bentanachs, un dels fundadors de Terra Lliure, ha carregat en una carta contra la diputada de la CUP Anna Gabriel pel discurs victimista que va fer aquest dilluns en una entrevista a La Tuerka amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, segons ha avançat Directe! cat. Cliqueu aquí per llegir l'escrit íntegre de Bentanachs.

Si Gabriel va afirmar que JxSí va ser un "artefacte" creat per guanyar les eleccions del 27-S, cosa que no va aconseguir, i que aquesta formació encara treballa per "destrossar" la CUP, Bentanachs, afirma: "La paraula artefacte és insultant i no és real, la coalició de partits i organitzacions que forma JpS va ser creada com a coalició cap a la independència dins la qual CDC era minoritària i a més d'ERC hi ha unes quantes organitzacions més i individualitats marxistes i àdhuc comunistes i llibertàries que vàrem unir esforços per construir l'anhelada República".

Bentanachs remarca que la CUP també és "una coalició formada per dos partits grans i ben diferenciats", en referència a Endavant/Osan i Poble Lliure i altres organitzacions, entre les quals dos sindicats i diverses plataformes minoritàries, "més o menys igual que JPS". 

Els comuns i Podem

El veterà membre de l'esquerra independentista adverteix que l'adversari de la CUP són els comuns o Podemos: "L'estratègia havia de ser que la CUP aturés el lerrouxisme de ICV/PODEMOS/COMUNS-Colaus. Autèntics enemics de la CUP creats i alimentats per les clavegueres de l'Estat per destruir l'esquerra independentista i ressentir la fràgil unitat de l'independentisme", afirma Bentanachs.

Gabriel va afirmar a l'entrevista que el "pressing CUP" es va desfermar perquè JxSí no va aconseguir la majoria absoluta i va necessitar els cupaires. Les declaracions de la diputada han estat criticades per qui va ser cap de llista de la CUP el 27-S, Antonio Baños, que ha ironitzat:  "Cal sortir plorat de casa".