Francesc Homs, coordinador de les defenses dels presos de JxCat, ha assegurat que ja tenen preparat el recurs a la sentència del judici al procés que ha de fer pública en uns dies el Tribunal Suprem.

Homs, en declaracions Ràdio 4, ha assegurat que “la condemna no és el punt final, tenim eines per seguir defensant-nos”. Així, ha explicat que primer aniran al Tribunal Constitucional, i en funció de la seva resposta, a les instàncies europees.

Quan a la redacció i notificació de la sentència, Homs ha destacat que s’han allargat molt encara que ha assegurat desconèixer el motiu. No ha volgut entrar a valorar si aquest retard era conseqüència de la recerca de la unanimitat de la sala.

Unitat i ideologia

El coordinador de les defenses dels presos de JxCat ha demanat més unitat als partits polítics i les entitats. En aquest sentit, ha afirmat que la unitat ve més condicionada per l’agenda ideològica que l’agenda política. “La gent que és molt gelosa de la seva ideologia”, ha destacat, i això, ha dit, afectat a tots per igual.