El diputat i vicepresident de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha sol·licitat a l’Executiva del partit que s’obri un expedient informatiu "per tal d’aclarir i poder rebatre i defensar-se de les acusacions" d'aquests darrers dies, en referència a informacions aparegudes a NacióDigital i ElDiario.es que apunten que el diputat va escridassar i intimidar una periodista de TV3 després d'una entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al programa FAQS. Segons un comunicat de Junts, Dalmases ha demanat que s'obri aquest expedient davant unes informacions que són "clarament lesives per a la seva reputació".

El diputat de Junts també ha proposat la suspensió temporal de la seva tasca com a portaveu a la Comissió parlamentària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fins que es resolgui l'expedient, i és que en la propera sessió d'aquesta comissió diversos grups ja han anunciat que portaran preguntes per aclarir aquests fets. De fet, en el comunicat Junts explica que "tot i la confiança que el grup parlamentari té en la seva tasca de portaveu, ell mateix ha proposat la suspensió temporal de la seva tasca atès que el que s'està analitzant és de la mateixa temàtica que la comissió". Dalmases deixarà de ser portaveu, però no abandona la seva presència en aquesta comissió, en la qual participarà com a representant de Junts.

Fins a la tarda d'aquest dimecres Junts per Catalunya havia estat en silenci sobre aquesta polèmica, com a mínim, públicament. Davant la pressió dels grups que fins i tot han arribat a demanar la dimissió de Dalmases i explicacions per part de Borràs, finalment el partit ha assegurat que en la propera reunió de la direcció nacional se sotmetrà a aprovació aquest expedient informatiu i la direcció del grup parlamentari suggerirà un nou portaveu en funcions de la comissió. 

La pressió contra Dalmases s'ha anat fent gran en les últimes hores. Dimarts el Govern va exigir, després de la reunió del Consell Executiu, "aclarir sense marge de dubtes" l'incident que es va produir. També van reclamar el mateix grups com el PSC, la CUP i els comuns. Aquest dimecres ha pres la iniciativa Esquerra Republicana, que ha presentat un escrit a la Mesa considerant que s'hauria d'activar la Comissió de l'Estatut del Diputat per avaluar si Dalmases ha trencat amb el codi de conducta del reglament del Parlament.

Explicacions públiques?

Segons les informacions publicades, en acabar l'entrevista a Borràs, Dalmases va agafar la periodista amb qui havien pactat l'entrevista, la va tancar a un camerino de convidats i la va escridassar pel to de l'entrevista. El diputat va desmentir en un primer moment les notícies publicades, tot i que després va fer una piulada a Twitter on va demanar "disculpes a tothom qui hagi pogut sentir-se ofès". El dubte és ara si Dalmases o el partit donaran explicacions públiques sobre els fets, una opció que de moment no s'ha posat damunt la taula.