Si aquest dimarts ha existit una qüestió que ha ressonat pels passadissos del Parlament ha estat la polèmica per l'actitud del diputat de Junts Francesc de Dalmases, que tal com va avançar NacióDigital i ElDiario.es, va esbroncar i escridassar una periodista del programa FAQS de TV3 després d'una entrevista a Laura Borràs. Si bé en un primer moment el diputat de Junts va intentar desmentir les informacions, aquest matí ha fet una piulada a Twitter disculpant-se, però aquest gest no ha estat, ni molt menys, el que esperen els partits polítics de l'oposició, que han demanat explicacions d'ell i de la presidenta del Parlament, i fins i tot la dimissió del diputat.

Aquest dimecres l'activitat parlamentària començava amb una Mesa del Parlament ordinària, però els participants asseguren que no s'ha abordat aquesta qüestió. Poc després ha arribat l'hora dels faristols dels partits polítics. Des del PSC, la portaveu Alícia Romero ha assegurat que les informacions sobre Dalmases representen actituds que els avergonyeixen: "No ens sembla de rebut que els diputats, que tenim un codi de conducta, tinguem actituds com la que s'ha expressat. Volem que com a mínim es demanin disculpes", ha sostingut, i ha avançat que en la propera Comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) preguntaran sobre aquesta qüestió, ja que els fets s'han d'investigar: "És intolerable que hi hagi aquestes actituds i cal denunciar-les", ha afegit. 

Qui ha demanat directament la seva dimissió ha estat la CUP. També des del faristol del Parlament el diputat Xavier Pellicer ha considerat que Dalmases "hauria de plegar immediatament". Remetent-se a les informacions publicades, el diputat anticapitalista també ha assenyalat que si la presidenta Borràs va presenciar els fets i no va fer "res" per aturar-ho, "és molt greu", per això ha demanat explicacions urgents i responsabilitats: "Els fets denunciats són intolerables". Ben igual com el PSC, Pellicer ha anunciat que demanaran explicacions a la comissió de control de la CCMA i que estaran amatents a les investigacions internes que faci TV3.

Les mateixes explicacions demanaran els comuns en la mateixa comissió davant una actuació "absolutament injustificada", ha dit el diputat David Cid, que ha avisat que, si es confirma la veracitat dels fets, es tracta d'una vulneració del codi de conducta del Parlament. A més, davant les disculpes que ha expressat Dalmases al seu perfil de Twitter, Cid ha considerat que són "fictícies", i que calen explicacions d'ell i de Borràs, d'aquesta última per saber com va actuar "davant d'un diputat que estava vulnerant el codi de conducta". A més, ha lamentat tenir "poca confiança" amb el que pugui fer Junts respecte a l'actuació del seu diputat. Finalment el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha titllat els fets "d'espectacle ridícul i vergonyós", i ha qualificat l'entorn de la presidenta de "quasi mafiós"

La polèmica generada arran del diputat de Junts per Catalunya ha comportat també una resposta del Govern. La portaveu, Patrícia Plaja, ha advertit que és "imprescindible aclarir sense marge de dubtes" l'incident, ha subratllat la "gravetat de les acusacions" i ha volgut deixar clar que el Govern sempre defensarà arreu la llibertat de premsa i que tots els periodistes puguin exercir-la sense pressions.