El Govern ha advertit que és "imprescindible aclarir sense marge de dubtes" l'incident que es va produir el passat 9 de juliol a TV3 en què el diputat de Junts Francesc de Dalmases va esbroncar i escridassar una periodista del programa FAQS pel to de l'entrevista que es va fer a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Dalmases, que en un primer moment va desmentir les informacions, ha fet aquest matí una piulada disculpant-se.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, que ha recordat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja ha obert una investigació al respecte, ha subratllat la "gravetat de les acusacions", per la qual cosa ha reclamat l'aclariment de què va passar. Així mateix, ha volgut "deixar clar" que "el Govern sempre defensarà arreu la llibertat de premsa i que tots els periodistes puguin exercir-la sense pressions i puguin preguntar en format d'entrevista o roda de premsa".

Coaccions i agressions

El Col·legi de Periodistes va fer pública ahir una nota en resposta a les informacions publicades a ElDiario.es i a NacioDigital, segons les quals, Dalmases hauria coaccionat una periodista del FAQS de TV3 per expressar-li el seu descontentament pel to de l'entrevista a Laura Borràs en el darrer espai d'aquest programa, el passat 9 de juliol. A través de Twitter, el Col·legi ha expressat el rebuig a "coaccions i agressions als i les periodistes" i ha titllat d'intolerable la situació

Dalmases va desmentir en un primer moment les notícies publicades, basant-se en les declaracions del propi director del programa, Pere Mas. Això no obstant, Mas va matisar posteriorment les seves declaracions, va explicar que per desig de la persona afectada havia intentat rebaixar la polèmica, però que un cop publicat, confirmava les notícies publicades.

Segons aquestes informacions, en acabar l'entrevista a Borràs Dalmases, que forma part del cercle més proper a la presidenta, va agafar la periodista amb qui havien pactat l'entrevista, la va tancar a un camerino de convidats i la va escridassar pel to de l'entrevista.