Els consellers empresonats Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull han demanat en bloc des dels seus respectius comptes de Twitter que es faci confiança a Carles Puigdemont "i a les propostes que dugui a terme", en referència a les possibles sortides que el president exiliat té sobre la taula per desbloquejar la investidura. 

Com va avançar El Nacional, Puigdemont prepara el nomenament d'un president i un Govern provisionals amb els quals poder tirar endavant la legislatura fins que ell pugui assumir amb plenitud el càrrec. 

El posicionament públic i a l'uníson dels tres consellers del PDeCAT  a través de la popular xarxa social és especialment significatiu atès que els últims dies s'ha especulat sobre presumptes pressions de Forn, Turull i Rull a Puigdemont per accelerar la investidura d'un president i la formació de govern.

També han transcendit diferències amb la direcció del PDeCAT, que ha demanat ser consultada en la possible proposta de nou candidat a la Generalitat abans que expiri el termini del 22 de maig, data en la qual quedarien automàticament convocades noves eleccions si no s'ha investit president.

A més, els tres consellers han fet la piulada unes hores després que el vicepresident, Oriol Junqueras, ha reclamat en una entrevista des de la presó a Catalunya Ràdio que es formi ja Govern per "no malbaratar" el resultat de les eleccions del passat 21 de desembre, en les quals l'independentisme va renovar la seva majoria absoluta al Parlament. Junqueras ha assegurat que "amb tots els empresonats que he pogut parlar, coincidim que cal fer govern".