L'empresari audiovisual i propietari de Mediapro, Jaume Roures, ha explicat a Catalunya Ràdio que el conseller Joaquim Forn treballarà a la seva empresa. Forn, advocat especialista en dret públic, s'incorporarà per aportar la seva experiència.

Roures ha declarat que és molt necessari un perfil com el seu: "Realment tot el que té a veure immediatament amb Europa i les lleis que afecten l'audiovisual ens toquen directament i ell tindrà un paper molt important a fer". Roures concreta que Forn "s'encarregarà del departament legal, en tot el que fa referència al dret públic".

La idea de contractar-lo va sorgir en un sopar entre l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i Jaume Roures. Trias li va proposar contactar amb Forn pel seu perfil jurídic ja que considerava que podria encaixar molt bé a l'empresa catalana.Segons ha pogut saber El Nacional, el conseller Forn començarà a treballar dijous, 20 de febrer. Es desplaçarà amb el seu propi cotxe i tindrà temps per poder anar a casa a dinar.

jaume roures youtube

Forn està condemnat a 10 anys de presó per un delicte de sedició i està a la presó des del 2 de novembre del 2017. Després de saber abans de Nadal que estaria en un règim de segon grau, el seu advocat va començar a preparar la documentació per acreditar el nou lloc de treball de Forn, que li permet sortir del centre penitenciari per anar a treballar i només tornar-hi per anar a dormir.

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Puig de les Basses van donar el permís a Joaquim Forn per anar a treballar el 13 de febrer. El mateix dia que se li va donar a Dolors Bassa per cuidar la seva mare, d'edat avançada. 

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, en el cas de Forn, la junta de tractament de la presó de Lledoners (Bages) va acordar permetre que surti cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, dotze hores i mitja cada jornada, per anar a treballar. Per la seva banda, la junta de tractament de Puig de les Basses (Alt Empordà), permetrà que Bassa surti de la presó tres dies la setmana, vuit hores cada jornada, per anar a cuidar la seva mare, d'edat avançada.