Les valoracions després de la polèmica Diada del passat diumenge no s'aturen. Un dels darrers en posicionar-se ha estat l'exconseller d'Interior i vocal de la junta d'Òmnium, Quim Forn, qui ha assegurat que veu "poc realista" la llista cívica que proposa l'ANC, segons recull l'ACN. A més, Forn també ha advertit que sense els partits "s'afebliria" l'independentisme i ha defensat que tots  els agents són "absolutament necessaris" per assolir la independència. 

Malgrat les crítiques a la proposta de la llista cívica, Forn va assistir a la manifestació organitzada per l'ANC a diferència del president Aragonès, a qui l'exconseller ha demanat que "reflexionin" sobre la seva absència. Per altra banda, la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, ha dit aquest dilluns que cal dirigir les crítiques contra el govern espanyol i no contra els "companys de viatge" i ha lamentat que hi ha hagut crítiques "que traspassen uns límits".

Coordinació independentista

Des de la seva posició com a vocal d'Òmnium, Forn ha remarcat en què cal  "culminar el procés que va començar l'1-O" i que "ampliar" veus i tenir en compte "més sensibilitats". Per a tal cosa cal la col·laboració de les forces independentistes i actualment ERC i Junts no passen pel seu millor moment. Respecte a les baralles del Govern, l'exconseller ha assegurat: "És qüestió de veure el que no funciona i posar-hi remei". Per Forn té una solució. 

En una línia similar a la de Forn, el secretari general de Junts, Jordi Turull, s'ha demanat ha reclamat una reunió de la direcció estratègica de l'independentisme. "Tots els actors independentistes, entitats i formacions, hem d'asseure'ns a parlar. Quan va ser l'1-O, tot i que cadascú tenia la seva estratègia legitima, vam ser capaços de trobar punts d'acords. Demanem que es formi un espai de direcció estratègica", ha afirmat. 

Una declaració amb què ha coincidit Marta Rovira, qui per la seva banda ha fet una crida a les mobilitzacions inclusives: "La independència la farem amb les manifestacions del milió i mig que ens van portar a l’1 d’octubre". Rovira també ha tret alguns dels posicionaments de l'ANC aquesta Diada, com la pressió per convocar eleccions: "Si això d'ahir va de dir 'independència o eleccions', que ens expliquin com. Com es fa la independència avui? Com la declara? Com la mantenen?".  Malgrat tot, aquest dilluns, Dolors Feliu, presidenta de l'ANC ha mantingut les seves paraules i ha insistit a dir que si no es veu viable la independència cal convocar eleccions.