L'endemà de la manifestació de l'11 de setembre, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha continuat en una postura ferma amb unes declaracions interpel·lant directament el Govern: "Les eleccions s'han de fer ara, si els partits no fan efectiu el clam de la Diada", ha afirmat Feliu. Després d'una Diada en la qual s'hi van reunir 700.000 persones, segons la mateixa entitat, Dolors Feliu ha comentat als micròfons d'El Matí de Catalunya Ràdio que "hi ha qui vol fer creure que no hi ha solució. Volen fer veure que ni les manifestacions ni tenir unes institucions decidides a fer-ho serveixen per res. Nosaltres transmetem justament el missatge contrari. Sí que hi ha esperança. Els pobles han aconseguit la independència. De fet, molts dels Estats que ara són independents han hagut de passar per això".

En relació amb les exigències de convocar eleccions "ara", si les formacions polítiques independentistes no responen el clam popular de la Diada, la presidenta de l'ANC ha afegit que "si veuen que sí que es pot fer i la manifestació de la Diada remou, la legislatura encara és viva i hi ha temps per actuar. Si realment veuen un objectiu i s'hi volen posar, endavant". En aquesta línia, Feliu ha exclamat la voluntat perquè es faci efectiu el moviment que es va veure i viure aquest diumenge als carrers de Barcelona.

"L'imperialisme espanyol ha perdut molts territoris, començant per un país molt a prop com és Portugal. És fals que no hi hagi res a fer ni es pugui aconseguir. En aquests moments, la confiança que té la gent envers els partits polítics és molt limitada. Per tant, el primer que s'ha de fer és un pla per elaborar unes passes perquè la gent vegi i tingui clar que la independència es pot fer. La gent l'hem de tenir al costat", ha sentenciat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. Qüestionada sobre quines són les accions es poden fer, ha detallat algunes com "la ruptura amb les estructures i partits del 155" o "fer front al discurs de l'estat espanyol" o bé "la representació dels partits independentistes a les corts espanyoles", així com "seguir fent actes de desobediència civil i de no connivència". Pel que fa a la taula de diàleg, ha precisat que "si no hi ha avenços en la taula, s'hauria de posar una data límit a aquesta via".

"Diferents sensibilitats"

Segons Feliu, la mobilització va aplegar persones amb diferents sensibilitats i ha negat una vegada més que fos una marxa en contra del Govern. Ha insistit que era contra "l'immobilisme" i "amb solucions per superar aquesta quietud". "El missatge clar és que no és veritat que no es pugui fer res perquè som un país ocupat. Això no ho comprem", ha insistit. "Es parlava molt que no hi ha unitat, però això a la manifestació de l'11 de Setembre es va demostrar que sí que hi ha unitat del carrer, de molta gent transversal. Hi havia persones de tot arreu i es va treballar amb tots plegats, braç a braç", ha conclòs la presidenta de l'ANC.