L'exconseller d'Interior i pres polític, Quim Forn, ha celebrat aquest dimarts l'absolució del Major dels Mossos Josep Lluís Trapero en la seva causa per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre on estava acusat de sedició i desobediència

Forn ha assegurat a les xarxes socials que sent una "immensa alegria" pel major Trapero i per la cúpula d'Interior durant la tardor del 2017. A més, l'exconseller ha qüestionat, un cop més la sentència del Suprem que el va condemnar a més de 100 anys de presó al Govern liderat per Carles Puigdemont. Concretament, Forn ha assegurat que amb aquesta sentència "s'obren encara més dubtes sobre la sentència del Suprem".

Forn no ha estat l'únic polític que ha celebrat l'absolució del major. L'actual conseller de Territori, Damià Calvet, s'ha mostrat feliç per la sentència i la fi de la persecució de la cúpula d'interior de l'1-O

Igual que Forn, Calvet ha assegurat que l'absolució és "una magnífica notícia que encara faria més evident la injusta condemna dels presos polítics".

Esquerra Republicana també ha mostrat el seu suport a Trapero assegurant que "l'absolució era l'única opció", tot i que han recordat que la injustícia, repressió i persecució que han partit durant aquests tres anys el major i la cúpula d'interior no s'oblida. ERC ha acabat el seu missatge assegurant que no estan sols.

La reacció potser més sorprenent ha estat la de l'actual regidor de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, que també ha celebrat l'absolució. Batlle li ha donat l'enhorabona a Trapero i li ha enviat una fort abraçada a la seva família i als altres càrrecs absolts. Per últim, també ha donat l'enhorabona al cos dels Mossos.

Imatge principal: Forn i Trapero en una roda de premsa. Imatge d'arxiu / Sergi Alcàzar