La violència masclista és una llosa per a una societat que es vol democràtica i lliure i així ho demostra l'esgarrifosa xifra del Departament d'Interior que diu que entre el mes de gener i el mes de setembre d'aquest 2020 s'han produït 12.000 agressions masclistes.

"Són 45 cada dia. En el temps que dura aquest acte hi haurà una o dues agressions", ha emfatitzat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell en el seu discurs a l'acte que s'ha fet aquest dimecres a la cambra catalana amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. "Els onze assassinats d'enguany són la dada més insuportable de la violència masclista", ha lamentat després de llegir els noms de les víctimes. 

Forcadell ha recordat, però, que "la majoria d'agressions no es denuncien", fet que fa que aquestes dades reflecteixin només "una part ínfima del que passa realment". També ha posat en valor el tràngol que han hagut de passar "milers i milers de dones" que han hagut de viure confinades amb els seus agressors durant els mesos de confinament domiciliari a causa de la pandèmia de la Covid-19

L'expresidenta del Parlament ha apuntat directament a la "cultura del masclisme", que segons ha dit és la que hi ha "darrere de tota aquesta violència inacceptable". "El masclisme continua contaminant les relacions socials i familiars del nostre país", ha denunciat recordant que la majoria d'agressions es produeixen en l'àmbit de la parella.

"Hem de dir prou. Les dones no som un objecte ni propietat de cap home. No som inferiors, no mereixem cobrar menys per la mateixa feina. Podem ocupar càrrecs de responsabilitat com qualsevol home. No volem paraules escrites en un paper, encara que siguin lleis o constitucions, volem que siguin drets i llibertat reals", ha exigit. Per a l'exlíder de la cambra, la solució és clara: "Només ho aconseguirem quan tot la societat entengui que quan una dona és maltractada, no només ens agredeixen a totes, és tota la societat la que s'ha de sentir agredida. Perquè ens fa pitjor com a societat. Diguem prou".

L'agraïment de Torrent

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha agraït a Forcadell "el seu compromís amb les dones" pel fet que destinés "part de les seves hores fora de la presó a aquest acte". Torrent també ha carregat contra el Tribunal Suprem, que demà resoldrà els recursos d'apel·lació de la Fiscalia contra el tercer grau i d'aplicació de l'article 100.2 dels presos, que els permet sortir de la presó per anar a treballar. Torrent ha acusat l'Alt Tribunal espanyol de "repartir venjança més que justícia".

En clau de denúncia contra la violència masclista, Torrent ha assegurat que els onze feminicidis del 2020 "ens posen davant del mirall i evidencien el nostre fracàs com a societat". "Malgrat lleis i discursos, els crims es continuen produint. Cada cas ens hauria de fer molt més mal a nivell col·lectiu i remoure'ns de veritat perquè només així revertirem els marcs mentals que fan que germinin aquests crims", ha instat.

Torrent també ha afirmat que és "un deure inexcusable de tots els homes" implicar-se en l'erradicació de la violència masclista en qualsevol situació.